палатков лагер в София
31-ят ден на протести в цялата страна започна около 19:00 часа тази вечер. В София се проведе автошествие, което премина през цяла София, но основните му точки бяха няколко министерства.
Колоната от автомобили тръгна от резиденция „Бояна“, а първата спирка беше „Булгартабак“. След това шествието премина през Министерствата на спорта, на финансите, на икономиката и на здравеопазването. След това колите се насочиха към Съдебна палата, посолствата на Франция и Германия и накрая с натискане на клаксони протестиращите преминаха покрай палатковия лагер пред Министерския съвет.
Бурята в София като че ли не изплаши протестиращите, макар днес да има значително по-малко хора. На този етап има около 500 души пред Министерския съвет и президентството.
Сред недоволните се чуват гласове никой да не се подава на провокации от полицията и да избягват разговори със силите на реда.
По-рано днес полицията се закани, че ще премахне повторно изградените палаткови лагери на Орлов мост, пред Софийския университет и пред МС. Към този момент обаче палатките все още са на местата си.
Протести има в още няколко големи града в страната. Във Варна към момента ситуацията е спокойна. Все още протестиращите се събират в района край палатковия лагер, полицията е по-малко и не се е разположила по начин, който да подсказва, че ще се опитат да спрат хората да проведат традиционното шествие. Към 19 часа блокади няма. Шествието тази вечер ще върви към катедралния храм „Св. Успение Богородично“, съобщава БТВ. В Пловдив също са се събрали стотици протестиращи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук