Даниел Митов
На снимката: Даниел Митов

Даниел Митов каза условията за размразяване на преговорите. Едно от тях е Габриел да получи втория мандат. За това намекна още вчера Росен Желязков. Той го направи преди изявлението на ГЕРБ за стопиране на разговорите с „Продължаваме промяната“.

„Няма друго решение в случая. Не може да останат без последствия нещата, които чухме в записа. Единственото възможно решение в тази ситуация – преговорите ще бъдат замразени, докато не се предоговорят някои условия. Разумно е Мария Габриел да получи втория мандат предвид ситуацията, възможни са всякакви варианти, но не бива да се спекулира“, заяви в ефира на БНТ Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.

Той определи изтеклия запис като „циничен разговор по различни варианти за злоупотреба с власт“.

„За да бъдат размразени преговорите трябва да се гарантира, че властта няма да бъде упражнявана така както си говориха тези момичета и момчета. Няма посолство, което да приеме такъв разговор“, допълни Даниел Митов.

Според него изреченото от Кирил Петков за назначаването на шефове на служби е невярно и измислено. Никога посолства не са се месили в тази работа, отбеляза Митов.

„По този начин се налива гориво в двигателя на „Възраждане“. Когато Мария Габриел получи гаранции, че няма да има овладяване на службите и на МВР, тогава ще бъдат възобновени преговорите. Целият останал състав на правителството, освен Мария Габриел и Николай Денков, трябва да бъде съставен от експерти“, коментира Даниел Митов.

Поясни, че ГЕРБ-СДС няма да се съгласуват с президента Румен Радев. Според Митов той прави това, което на на него му е изгодно.

Още преди записът на отцепника Радостин Василев да види бял свят, се прокрадваха твърдения, че от ГЕРБ настояват за няколко министерски кресла в кабинета „Денков-Габриел“. Лошо няма, това е част от преговорите. Но след изтичане на записа за Борисов и компания се откри шансът – да натиснат още повече.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук