Дариткова

Единственото, което ви интересува в момента е неистовото желание да вземете властта, а не да мислите за българските граждани, обърна се към опозицията председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

В декларация от името на парламентарната група Дариткова защити председателят на парламента Цвета Караянчева, чиято оставка за пореден път бе поискана от БСП. Лидерът на левицата Корнелия Нинова  обяви, че предложението за отстраняването на председателя ще бъде внесено в деловодството на парламента.

„Стигнахте дори до там, да правите вече правителство в сянка. Уважаеми колеги от опозицията, демократичният начин да се оцени мнението на българския народ и да се демонстрира то в рамките на представителната демокрация, е да се проведат редовни парламентарни избори. На тях българите да дадат доверие на тези, които искат да ги управляват. Всяко друго изказване на мнение от страна на българските граждани е по-скоро претенция, без да има реално основание, съответстващо на принципите на демокрацията“, заяви Дариткова.

Тя бе категорична, че групата на ГЕРБ застава твърдо зад Цвета Караянчева като председател на парламента и ще обори всички искания за нейната оставка, които Дариткова определи като „употреба на парламента за тясно партийни цели“

„С какво право председателят на „БСП за България“ поиска оставката на г-жа Цвета Караянчева, след като в този мандат, под нейно ръководство, парламентарната група на БСП системно руши авторитета на това народно събрание? Какъв авторитет да има това народно събрание, след като 3 месеца бяхте в нелегалност и отсъствахте от заседанията на парламента? Какъв авторитет искате да се създаде на това Народно събрание, след като опозицията смята, че е ненужна за парламентарната дейност?“ – попита Даниела Дариткова.

Тя разкритикува опозицията, че дори не участват в заседанията на Председателския съвет, криейки се „по ъглите на парламента“ и влизайки в заседанията единствено, за да прочетат „някоя декларация и осигурят надницата за деня“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!