„Предстои ни извървим процедурата по свикване на Велико Народно събрание, което от позицията на свръх легитимност да очертае пътят на развитие на България“. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация по повод новия парламентарен сезон.

Пред депутатите Дариткова припомни, че новият основен закон, за който управляващите настояват, може да бъде приет с гласовете на 2/3 от депутатите във Великото Народно събрание.

„Не желаем да насъскваме българи срещу българи“, подчерта Дариткова заради протестите и гражданското недоволство.

Според нея никой не може да си присвоя осъществяването на народния суверенитет. Дариткова отправи и остри критики срещу държавния глава Румен Радев, който подкрепя протестиращите срещу правителството от самото начало.

„Едва ли ще се запомни с добро този, който от позицията на високия си пост, воден от личните си властови амбиции, със стиснат юмрук призова за метеж и бунт. Този, който сее разделение и агресия. Заради който се разнасят бесилки и ковчези, заради който се поругават институциите в страната“, заяви Дариткова.

„Избрали сме да бъдем национално отговорни, да търсим обединение, да градим България“, допълни още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Тя пожела новата сграда на законодателния орган, която е бившият Партиен дом, да бъде символ на положителна промяна, която да издигне българския парламентаризъм на висотата, на която трябва да бъде.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!