посланик

От посолството на Руската федерация в Съединените американски щати изразиха съжаление, че Вашингтон прибягва до „мегатонна дипломация“, предава ТАСС.

Коментарът на дипломатическото представителство е предизвикан от съобщението на говорителя на Държавния департамент Хедър Науърт до медиите относно извикването за обяснения на временно изпълняващ длъжността посланик на Русия Дмитри Жирнов.

„Можем единствено да изкажем съжаление във връзка с това, че Държавният департамент за пореден път прибягва до „мегатонна дипломация“. По този начин външнополитическото ведомство подпомага тези сили в американския естаблишмънт, които раздухват за свои лични цели темата за „намесата на Русия“ в политическите процеси в САЩ“, се казва в официално изявление на посолството.

По-рано Науърт написа в „Туитър‘, че помощник държавният секретар по въпросите на Европа и Евразия Уес Митчел е привикал Жирнов, за да отговори на обвиненията, че Русия води „агресивна пропаганда“.

„За какъв отговор можем да говорим, след като самият предмет на обвиненията не съществува. През последните две години многократно и на всевъзможни равнища ние развенчавахме абсолютната несъстоятелност на тези инсинуации, за които не съществува нито едно доказателство“, заявиха от посолството.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук