Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен произнася пред Европейския парламент в Страсбург ежегодната си реч за състоянието на Съюза.

Очаква се Урсула фон дер Лайен да представи резултатите от работата на Европейската комисия през изминалата година. По-специално ще се обърне внимание на начините за справяне със здравната и икономическата криза, предизвикана от COVID-19.

Още в края на юли председателят на комисията съобщи, че е постигната целта 70 на сто от възрастното население на Съюза да бъде имунизирано срещу коронавируса до края на лятото. Но предупреди, че предизвикателствата остават с новите мутации. Остава и тревогата след събитията в Афганистан, тъй като Европа се опасява от нова мигрантска вълна.

Тя също така ще сподели с евродепутатите визията си за справяне с предизвикателствата, пред които е изправен ЕС. Това включва икономическото възстановяване, борбата с изменението на климата, програмата за цифровизация и Конференцията за бъдещето на Европа.

Членовете на ЕП ще направят оценка на работата на Европейската комисия и на инициативите, предвидени за следващата година. Едновременно с това ще представят собствените си виждания и идеи, с цел да спомогнат за определяне на посоката на развитие на ЕС.

Припомняме, че всяка година през септември председателят на Еврокомисията произнася пред Европарламента реч. В нея се прави равносметка на постиженията през изминалата година и се представят приоритети за следващата.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук