Делта Гард
Снимка: Делта Гард/ Фейсбук

Охранителната компания „Делта гард“ ЕООД е завела дело срещу заповедта на шефа на националната полиция, с която през ноември бе отнет лиценза ѝ за извършване на частна охранителна дейност. Това установи проверка на в. „Сега“ в съдебните регистри.

Оспорването на заповедта спира изпълнението ѝ, т.е. докато съдът не се произнесе, „Делта гард“ има право да работи.

Припомняме, че в края на октомври месец лиценза на охранителната фирма беше отнет. Процедурата стартира дни преди това, след като съдружник в компанията беше обвинен в престъпление от общ характер, но не е изпълнил задължението си да излезе от дружеството. Името на въпросния съдружник така и не беше съобщено.

Според Търговския регистър доскоро охранителната фирма беше разделена между Димитър Спасов, известен с прякора си Каратиста и Марин Русев, които притежаваха по 50%. От 29 октомври обаче дружеството е еднолична собственост на Марин Русев, съобщава „Сега”.

Административният съд в София вече е насрочил делото за лиценза за февруари догодина. Дотогава Агенцията по вписванията и Районната прокуратура в Бургас трябва да пратят справки в съда.

„Делта гард“ се прочу с разследването на „Антикорупционния фонд“ за бившия следовател Петьо Петров-Еврото и ресторант „8-те джуджета“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук