Делян Добрев
Делян Добрев

Вярно е, че Борисов е най-влиятелният политически лидер, но му се приписват прекалени качества – той не може да каже на депутатите на ДПС как да гласуват. Лидерите, които трябва да подадат оставка, са тези, които са загубили общественото доверие. Така, както направи Христо Иванов, трябва да направят и лидерите на ПП. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ пред Нова телевизия.

Не виждам кой ще ги подкрепи втори или трети мандат. ПП вече няма, тази партия не съществува – това са гласовете на ДБ. Шансът за реализация на третия мандат е около 1%. Ситуацията не изглежда въобще добре. Стигнахме дъното, в безизходица сме, категоричен е Добрев.

Според него Борисов и Пеевски не са провалени лидери, съдейки по резултатите на партиите им на последните избори. „Не знаем какво се случва в ДПС, обяснението вероятно е невинно. 15-те нейни депутати може би не подкрепиха кабинета ни, защото са се разсърдили на Борисов, който каза, че няма да подкрепим втория мандат. Борисов не може да се разпорежда в ДПС, камо ли да накара някого да не подкрепи кабинета, предложен от него. Държавата е пред разпад. Струва ми се, че ПП-ДБ нарочно ни докара дотук. Оттук нататък може би ситуацията само може да се оправя“, категоричен е Добрев.

Ние сме единствените, които не искат нови избори. Не вярваме, че ПП са антикорупционна партия и затова предложихме кабинет изцяло на ГЕРБ, обясни Делян Добрев.

Няма как да твърдиш, че си проевропейска и антикорупционна партия, а подписваш договори с „Джемкорп“ и финансираш режима на Путин чрез „Лукойл“, каза той и добави, че ГЕРБ е предложил да управлява с кабинет изцяло от ГЕРБ, с експерти и да носи изцяло отговорността. „Повече от това не можем да предложим“, обясни още той.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук