Добрев

Делян Добрев е подал официално оставката си в деловодството на парламента.

Скандалът  наречен „Кумгейт”,  заради който народният представител напуска политиката, събра късно снощи в Хасково актива на ГЕРБ в областтa. Въпреки че всички организации в региона застанаха зад депутата си, той е твърдо решен да си тръгне от парламента.

Изпълнителната комисия на партията предстои да реши дали той ще остане областен координатор на ГЕРБ.

„Решението е много тежко за мен, но е лично решение, взел съм го, премислил съм го и съм го взел”, посочи по-рано Добрев.

Добрев призова: „В следващите 24 часа Елена Йончева да извади имена и кой какви пари е дал от тези нейните диаграмки – или да се извини. Тази нейната история мина всякакви разумни граници. Това не означава, че аз няма да заведа дела срещу нея“.

Скандалът „Кумгейт” в Хасково влизе и в прокуратурата. Сигнал, че в общината е действала престъпна схема дойде  от депутатът Елена Йончева, а колегата ѝ Делян Добрев се закани, че освен за клевета ще я съди и за  набеждаване.

Тя показа документи и цитира разследвания на „Медиапул” и „Биволъ”, според които зетят на Добрев Даниел Гаргов (всъщност – съпруг на първата му братовчедка) е не само председател на бюджетната комисия в общината, но и крупен изпълнител на проекти по програмата за саниране, като на един от обектите строителен контрол е била фирмата на родителите на депутата.

.Графика: Пресцентър БСП
Графика: Пресцентър БСП

 

Очаква се в подкрепа на Добрев (т.е. срещу оставката му) да гласуват всички депутати от ГЕРБ, а може би и от „Обединени патриоти“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук