Иван Демерджиев
Иван Демерджиев

„Имам данни за български граждани, спрени на границата с Република Северна Македония. За нас е важно не само дали ще бъдат спрени, а как ще бъдат обработени техните документи“. Това каза днес вътрешният министър Иван Демерджиев.

„Ако има воля и желание да се изпълни това, което беше декларирано, те ще бъдат бързо обработени, ще бъде подсигурена сигурността на българите. Ако се процедира така, че проверките протичат часове – декларациите не отговарят на истината“, посочи Демерджиев.

Вътрешният министър има и информация за забранителен списък. „В него влизат малко лица – не знам обаче колко ще бъдат спрени. За мен е важно да разбера това”, уточни той.

Вътрешният министър ще участва в отбелязването на 151 години от рождението на Гоце Делчев. Вижте още. 

„Гоце Делчев е личност, която принадлежи на историята. Не може почитта към такава личност да се изразява чрез призиви за насилие. Почитта към един такъв апостол се изразява чрез смирение и уважение. Подобни призиви рушат мостове. Ако искаме да сме част от Европа трябва да създаваме, а не да рушим. Надявам се, че следващия път заедно ще поднесем цветя на гроба на Гоце Делчев“, заяви Демерджиев.

Относно побоят над Пендиков, Демерджиев каза: „Знае се кои са извършителите. Има и един задържан. Той е в болница и се подобрява. Ние ще му осигурим охрана след като бъде изписан от болницата“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук