Иван Демерджиев
Иван Демерджиев

„Логично е да има връзка между изнудването, за което бе задържан бизнесменът Велико Желев, и строежа на магистрала „Хемус“. Там са платени предсрочно 48 млн. лева“. Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

„Прокуратурата е длъжна да разследва всички причини, които могат да доведат до нанасянето на този побой. Една от възможните причини, за която сме предоставили достатъчно документи в прокуратурата, са тези малко над 48 млн. лева, платени авансово за този лот на АМ „Хемус“. В края на декември м.г. ГДБОП представи цялата информация по този случай с авансово платените суми за лота от АМ „Хемус“ на дружеството на въпросния бизнесмен. Те са внесени в прокуратурата, намират се там и въпрос на елементарна грижа е, когато има подобен род събития от това, което видяхме – то е квалифицирано като принуда, да се потърси причината за упражняването на тази принуда. Нормално е да се изследва дали тази принуда дали няма някаква връзка с другото производство“, посочи вицепремиерът в ефира на БНТ.

Според него се прави разследване за пране на пари, за злоупотреби с ДДС. По думтие му се проследява движението на авансово платените пари.

„От два месеца в Прокуратурата отлежават материали, че от компанията са източили част от платените предварително 48 млн. лева за строежа на лот 1 на АМ „Хемус“, каза още Демерджиев.

Първоначалното обвинение касаеше средна телесна повреда. Прокуратурата е променила виждането си и е стигнала до принуда, добави вътрешният министър.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук