на снимката: арх. Борислав Игнатов

Политическото обединение „Демократична България“ (ДСБ, „Да, България“ и „Зелено движение“) представиха кандидата си за кмет на София за местните избори. Това ще е сегашният председател на Камарата на архитектите в България (КАБ) Борислав Игнатов.

Архитект Борислав Игнатов е проектант с дългогодишен международен опит в градоустройството, архитектурата и управлението на сложни процеси, изискващи експертни знания, внимание и отговорност.

Игнатов е роден през 1972-ра година. Завършил е архитектура в Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия в София през 1995-та година със специалност Градоустройство. Започва самостоятелна работа същата година като архитект на свободна практика.

През 2011-та временно живее в Сиатъл, САЩ и Хонг Конг, Китай във връзка с разработван проект за голяма крайбрежна търговска зона в Шънджън. Арх. Игнатов е носител на множество професионални награди: Голямата на награда на Съюза на архитектите в България – двукратно през 2010-та и 2012-та години.

„Мотивацията ми да се кандидатирам за кмет на Столичната община започва от работата ми като председател на КАБ и като активен професионалист, живял и работил в Бостън, Ню Йорк, Пекин и Москва. Във всичките тези градове съм видял как те се управляват и как с правилния екип и стратегия може да се допринесе за комфорта и развитието на тези градове и щастливия живот на гражданите в тях“, посочи мотивацията си Игнатов и добави, че може да реши проблемите в града.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!