Протест - Ден 103

Днес е 103-ят ден на антиправителствен протест в центъра на столицата. И тази вечер недоволните граждани скандират „Оставка“ в триъгълника на властта между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом. Протестът минава под традиционния музикален съпровод и вувузели. Протестиращите отиват към сградата на Министерството на отбраната, за да „сготвят омлет”.

Исканията на протестиращите остават същите – оставка на третото правителство на премиера Бойко Борисов, последвана от предсрочни парламентарни избори, както и оттеглянето от поста на главния прокурор Иван Гешев.

Движението по бул. „Цар Освободител“ е блокирано, но се осъществява спокойно по бул. „Дондуков“, съобщи БНТ.Събралите се хвърляха яйца по Министерството на отбраната, недоволни от реакцията на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, изразил възмущение от поведението на протестиращ, отишъл на събитие, за да му поиска оставката.

Хората носят и самолетчета, иронизирайки сделката за купуване на изтребителите Ф-16, съобщи БНР. Очаква се протестиращите да направят и шествие до Орлов мост.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!