На снимката: Отровното трио

Мощно скандиране „оставка” и „затвор” кънти в триъгълника на властта в центъра на София по време на 112-я ден на антиправителствен протест.

„Наистина кризата е световна, наистина всички трябва да се пазим, но 8 месеца управляващите знаеха, че ще има втора вълна и не се подготвиха, заяви Арман Бабикян“, който акцентира изказването си от протестната трибуна изцяло върху тежкото положение на здравната система заради разпространението на коронавируса в страната.

В сегашната ужасна криза да уволняваш шефа на РЗИ заради отменена карантина е безумие, коментира Бабикян поредния скандал, заради който директорът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев подаде оставка в разгара на COVID-кризата. Според здравния министър по лични причини, а според д-р Ангел Кунчев заради отменената карантина на президента и премиера.

„Минаха повече от 240 дни след откриването на първия заразен с COVID-19 у нас. Щяхме да обличаме Европа – някой да е чул колко маски сме изнесли, а колко облекла? Виждате ли 240 дни какво е състоянието на болниците? Виждате ли медиците пред болниците да светят с фенерчета?“, запита Арман Бабикян протестиращите.

„В болниците няма места, лекарите и сестрите изнемогват – живеят по 24 часа в болниците и не се прибират. Спират плановия прием в болниците – хаос, предизвикан от правителството на Бойко Борисов. След 240 дни се оказа, че ние не сме подготвени за това, което се стовари върху главата ни“, каза още той.

За 8 месеца се оказа, че линейката стига до болницата, а леглото вече е заето, констатира Арман Бабикян реалното, по думите му, положение на здравната система в България.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!