протести, София

На 29-ия ден от протестите ключови кръстовища в столицата остават блокирани от палатковите лагери, а на площад „Независимост“ организаторите разпънаха транспарант с надпис „Съединението прави силата“ и призоваха протестиращите за създаване на нова политическа формация, в която да участват нови и почтени хора.

Седем бели гълъба полетяха от площада като символ на обединението и победата.

Протестиращите тръгнаха от площад „Независимост“ към сградата на НФСБ, която е замеряна с яйца и домати. Повод за това стана опитът на Валери Симеонов да изземе функцията на говорител на управлението днес.

Исканията на протестиращите остават – оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

В Ловешко протестиращи са блокирали пътя София – Варна в района на пътен възел „Абланица” . Те искат оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, подобно на останалите протестиращи.

В Пловдив на площад „Съединение” също е насрочен антиправителствен протест. Затворени за движение ще бъдат части от четири булеварда. Предвидено е шествие, което се очаква да потегли около 20.00 часа.

Протестиращи там блокираха кръстовището при Чифте баня, като там бяха разпънати 7 палатки.

Шествие в Пловдив
Шествие в Пловдив

Палатковият лагер на пътя Стара Загора – Хасково също остава, като протестиращите искат да получат разрешение да направят автошествие през магистрала „Тракия”.

Протестите в Бургас също продължават, като събралите се хора според предварително заявеното си намерение ще тръгнат по централната улица „Александровска“ и ще блокират временно кръстовището на улиците „Сан Стефано“ и „Стефан Стамболов“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!