протест

В 48-ия ден от антиправителствените протести остават трите блокади на ключови кръсточища в столицата – това на „Орлов мост”, на площад „Независимост” и при Ректората на СУ. За пореден ден в триъгълника на властта се събраха граждани, които изразиха недоволството си от сегашното управление.

Малко след 20:30 протестиращите изсипаха няколко кашона с риба пред сградата на Министерския съвет с послание управляващите да видят откъде се вмирисва рибата.

Господин Борисов да не се подхлъзнете като идвате на работа. Искаме оставката на Борисов, Гешев, цялото правителство, предсрочни избори, служебен кабинет, изброи от сцената Арман Бабикян. Ние сме тук, за да положим нашата държава на основите на свободата, справедливостта и демокрацията. Имаме само тази претенция и имаме право на нея, затова сме се събрали. Искаме правила валидни за всички, подчерта Бабикян.

Финансовият експерт Мика Зайкова, която също беше на протеста заяви, че българите са се събудили и ще потърсят правата си. Тук съм да изкажа огромното си възмущение от поведението на евролицемерите от ЕК. Българите протестират 48 дена, а те са слепи, глухи и неми. Борисов и Лукашенко се учат от един наръчник – манипулиране на изборите.

За да постои още малко на власт Борисов измисли да променя конституцията, а там при него няма нито един грамотен човек, който да направи това, добави Зайкова. Лукашенко направи същото, каза: аз ще правя нова конституция. Евролицемерите ще трябва да отговарят пред гражданите, че поддържат мафията в България. Вчера Борисов подписа в Гърция проект, който е обречен на гибел предварително. България може от друг терминал да взема втечнения газ без да плаща. Това беше излишно, но ние ще платим на първо време сега 80 млн. евро, обясни още Зайкова.

Паралелно с антиправителствения протест се провеждат и два контрапротеста на граждани, които не одобряват протестите и блокадите в столицата. Те се провеждат пред посолството на Румъния и на пилоните на НДК. Организирана е и подписка за извършени престъпления срещу републиката от страна на президента Румен Радев, съпредседателя на „Демократична България“ и други лица на протестите. Целта е подписката да бъде внесена в прокуратурата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук