Деница Сачева
Снимка: БТА

Има достатъчно голяма приемственост в служебния кабинет. 4 от министрите бяха от сегашното правителство, а двама бяха заместник-министри. Министри на ГЕРБ в този кабинет няма. Това заяви Деница Сачева от ГЕРБ по БНТ.

„Как ще продължим зависи от това какво ще се случи на 9 юни и то не зависи от това ГЕРБ да прави някакви отстъпки и ГЕРБ да продължава нещо да променя, защото ние направихме достатъчно отстъпки и показахме достатъчно добра воля и търпение, но вече всичко е в ръцете на колегите от ПП-ДБ. Те трябва да проявят малко повече смирение и разум, защото ние не можем повече да сме принуждавани да работим за такъв парламентарен анархизъм затова, че всички институции трябва да бъдат разрушени затова, че всички хора с опит от институциите трябва да бъдат изгонени, да има забранителни списъци за хора, които могат да управляват. Това не е наш стил и няма да бъде“, обясни още Деница Сачева.

„Кабинетът „Главчев“ е кабинет на Димитър Главчев и, слава Богу, че той се
съгласи, защото щеше да настъпи конституционна криза, ако нито един от
посочените хора не се беше съгласил да направи кабинет“, каза още тя, като повтори думите на президента Радев.

Според нея, цялата фиксация върху МВР, в контекста на изборите, е „абсурдна“.

„Калин Стоянов е повече от 20 години в МВР, той е назначен на висока позиция там именно от Бойко Рашков. Рашков назначава и съпругата на Нотариуса там, а по-късно тя е уволнена от Стоянов въпреки, че той е назначен от Бойко Рашков. Не е ли това човек, който не се поддава на политически натиск“, попита Сачева.

„Записът, на който Асен Василев казва: „трябва да правим избори с наше МВР“, цялата тази фиксация върху МВР, в контекста на изборите, е абсурдна. По време на преговорите една друга фиксация беше Министерство на електронното управление“.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук