Деница Сачева
Деница Сачева Снимка: БТА

Депутатът от ГЕРБ Деница Сачева е номинацията за следващ министър на труда и социалната политика от кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Росен Желязков. „Ние се явихме на избори, за да защитим и реализираме конкретни политики“, заяви тя пред БНТ.

„Промени в кабинета могат да се случат и в пленарна зала. Нови избори не са решение“, каза Сачева.

„Очакваме да получим подкрепа за политиките, които сме заявили – такива са за еврозоната, Шенген и Плана за възстановяване. На думи, това не са само приоритети на ГЕРБ, но и на много от другите парламентарно представени партии“, посочи тя.

„Не очакваме подкрепа от цялото ПГ на ПП-ДБ, но ако вярват, че не трябва да се отдалечаваме от еврозоната и Шенген, ако вярват, че оперативните програми не трябва да продължават да буксуват, да има средства за икономика и образование, могат да дадат знакова подкрепа дори и с няколко гласа“, подчерта кандидатът за социален министър.

„Хората очакват конкретни резултати. Именно избирателите ни дадоха победата. Не може постоянно от „Промяната“ да заявяват, че има едни много кадърни хора и други „лоши“, които им пречат. Колегите от ПП-ДБ трябва да си дадат сметка защо участват в политиката“, коментира депутатът.

По повод „изчезването“ на Мария Габриел, Сачева заяви, че тя е заместник-председател на ЕНП и има ангажименти, свързани с европейските политики.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук