Деница Сачева
на снимката: Деница Сачева - социален министър

„Ще предложим нормално правителство, за което ще потърсим подкрепа от парламентарно представените партии и съответно, ако не получим такава – ще върнем мандата. В партия ГЕРБ има достатъчно личности, които биха могли да заемат министерски позиции“, . Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева пред БТВ.

За името на премиера тя беше категорична, че то не е известно на този етап.

Сачева припомни, че Бойко Борисов не еднократно е заявил в свои политически изявления, че е готов да се оттегли и да остане само лидер на партията.

Тя отбеляза още, че ДПС са били сериозна опозиция в рамките на предизборната кампания и заяви, че с тях не се водят никакви преговори.

„Искаме да дадем знак, че не сме деструктивна политическа сила. Време е всички, които даваха политически заявки на изборите, сега да започнат тяхната реализация и да покажат на практика какво биха могли да направят“, отбеляза тя.

„Страната има нужда от стабилно управление, смятаме че идеята за нови парламентарни избори по-скоро ще вкара страната в хаос“, заяви още Сачева.

„Очакват ни сериозни решения, които трябва да бъдат взети – до 30 април трябва да бъде предаден планът за устойчивост и развитие в Европейската комисия, трябва актуализация на бюджета, извънредната епидемична обстановка приключва на 30 април, следващото правителство трябва да вземе решение ще отваря ли, ще затваря ли и как ще продължат мерките“, обясни тя.

Ако сме уверени в стабилността на ново управление, ще бъдат излъчени 10 депутата, които да го подкрепят, потвърди Сачева идеята на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Коалицията против ГЕРБ, която се оформя, е по-скоро коалиция, която търси начин да вкара страната в хаос, не случайно не се поема отговорност вече няколко дни, отбеляза тя.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!