Николай Денков
На снимката: Николай Денков

Намираме се в криза. Да, аз имах, може би ще имам още проблеми със здравния министър – той има право да решава как да опази здравето на гражданите и учениците, но трябва да покажем, че образованието също е важно и то не трябва да е за сметка на другото. Това каза образователният министър академик Николай Денков по време на срещата на тема „Образование“, част от Powers Summit, която днес се провежда в София.

От думите му се разбра, че все още не е ясно кой ще плаща тестовете на учениците. Той каза, че становище на Министерския съвет е определило, че образователното ведомство не може да купува тестове, както поиска предишният министър на здравеопазването:

„Призовавам го да има общ механизъм, т.е. работа между експертите, след това – решение на политическо ниво, в което участват и двете министерства. Това, което мога да кажа, е ситуацията към днес – всички средства за закупуване на тестове досега са възложени на Министерството на здравеопазването с решение на МС. Ние не можем да купуваме тестове“.

Николай Денков призова да има ясен план за присъствено обучение на учениците в условията на пандемия.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук