Николай Денков
Николай Денков

От Козлодуй премиерът в оставка Николай Денков отговори на упреците на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че е избързал с премиерската оставка и че не е взимал самостоятелни решения, докато е бил на поста.

Аз съм напълно съгласен с него, че не трябва да има премиери послушковци и ще спра дотук с коментара си. Не искам да коментирам, глупостите, които се чуха от различни места“, коментира Денков.

„Съжалявам, че господин Борисов се включи в групата на тези хора, които когато нямат аргументи, лепят етикети. Това не помага на никого“, каза още премиерът в оставка.

„Винаги сме казвали, че искаме ротацията да се случи, да проведем преговорите и да продължим нататък, така че тези внушения, че някой е искал избори са напълно неоснователни“, заяви Николай Денков.

По-рано през деня на конгреса на ЕНП в Букурещ Бойко Борисов заяви, че никой не иска премиер, който да е „послушко“ и е редно Мария Габриел сама да определи с кои министри иска да работи, щом ще носи отговорност, предава Би Ти Ви.

Лидерът на ГЕРБ даде за пример акад. Николай Денков, който според него не може да вземе нито едно решение, което не е съгласувал с Кирил Петков, Асен Василев и още няколко души.

„Аз не искам Мария Габриел да се чувства како „послушко“ и затова най-човешки им казах, че се връщаме в четвъртък и можем да седнем да преговаряме. Ако не сме готови, отиваме и връщаме мандата“, заяви още Борисов.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук