Борис Джонсън

Британските министри бяха обвинени, че са изложили на риск депутатите и персонала на Камарата на общините след отказа им да носят маски в парламентарната зала по време на извънредните дебати за Афганистан.

Препоръката на здравните власти бе всички присъстващи в пълната зала за първи път, откакто започна пандемията, да носят маски, тъй като това е затворено пространство с много хора, но само двама от правителството, един от които вицепремиерът Майкъл Гоув, се вслушаха в съвета.

За разлика от тях почти всички в кабинета в сянка, включително лидерът на Лейбъристката партия, бяха с маски. Премиерът Борис Джонсън, който откри дебатите, бе без маска през цялото време.

Спазването на социална дистанция бе отменено само дни преди разпускането на парламента през юли, когато в залата се допускаха максимум 64 души.

В сряда обаче залата бе препълнена след като депутатите прекратиха лятната си ваканция, за да обсъдят кризата в Афганистан на извънредна сесия.

Майк Кланси, генерален секретар на профсъюза „Проспект“, представляващ много парламентарни служители заяви, че е бил разочарован да види толкова много депутати консерватори да пренебрегват съвета на председателя на Камарата на общините.

Той допълни, че това е не само неуважение към председателя, но и презрение към безопасността на колегите им и редовите служители в парламента.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук