Промените в Закона за хазарта на второ четене ще гласуват депутатите през настоящата седмица. Това предвижда проектопрограмата за работа на парламента в периода 20 – 22 юли.

Преди седмица в пленарната зала беше одобрен на първо четене законопроектът на депутати от „Има такъв народ“ (ИТН), с който се предвижда разширяване на обхвата на хазартните игри, организирани от Българския спортен тотализатор. Прието беше към тях да се включат игри със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти.

С промените се регламентира и организирането на хазартни игри от държавното предприятие. Общият брой на пунктовете за приемане на залози не трябва да надвишава три хиляди на територията на страната. Измененията в Закона за хазарта са включени като точка 10 в дневния ред.

Първа точка в проектопрограмата е предложението за прекратяване на пълномощията на народния представител Георги Гвоздейков. Напускането му идва няколко седмици, след като името му бе замесено в интрига от партия „Възраждане“.

Депутатите трябва да гласуват и проекта на решение за преобразуване на факултета със седалище във Велико Търново на Национален военен университет „Васил Левски“.

Първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинската дейност също е в дневния ред на парламента. Очаква се и окончателното приемане на промените в Закона за младежта.

Депутатите следва да продължат и с обсъждането на законопроекта за изменение в Закона за статистика на вътрешнообщностната търговия със стоки.

Проект на решение за приемане на процедурни правила за избиране на председател на Народното събрание също е в седмичния дневен ред на депутатите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук