Мнозинството в Народното събрание реши да промени дневния ред и включи като първа и втора точка проект на решение за оказване на военна и военнотехническа помощ на Украйна, внесен от Министерски съвет и Законопроект за ратификация на споразумение между министерството на отбраната на България и министерството на отбраната на Украйна относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси.

Двете точки ще бъдат обсъдени на закрито заседание.

Народните представители ще изслушат 6 от служебните министри. Те ще трябва да отговорят на множеството въпроси на депутатите, като най-дълго време на парламентарната трибуна ще прекара служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, тъй като към него има зададени над 30 въпроса.

Шишков ще трябва да отговори на редица въпроси съсредоточени най-вече върху ремонтите на пътища и магистрали, както и на няколко въпроса свързани с ремонти на водопроводи.

Служебният премиер Гълъб Донев ще трябва да отговори на два въпроса след изслушването си по темата Шенген. Първият е от Екатерина Захариева от ГЕРБ, Христо Гаджев от ГЕРБ, Георг Георгиев от ГЕРБ и Даниел Митов от ГЕРБ относно осигуряване на средства в бюджета на Министерство на външните работи за нормалното функциониране на дипломатическата служба, както и на Иван Христанов от Продължаваме промяната относно политиката на правителството във връзка с дейностите, извършвани на Граничен контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“, които са обявени с акт на Министерски съвет за такива с национално значение.

Служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев, ще отговори на два въпроса. Първият е на Искрен Митев от Продължаваме промяната относно осигуряване на 14 млрд. лева за бизнеса по Европейски структурни фондове и Европейски програми, а вторият от Драгомир Стойнев от БСП относно освобождаването на двама членове на Надзорния съвет на Българската банка за развитие.

Георги Тодоров, служебен министър на електронното управление ще отговори на два въпроса. Първият е на Борис Аладжов от Възраждане относно гарантиране а свободата на словото, а вторият е на Тихомир Георгиев от Български възход относно дигитализацията, съхранението и опазването на данните на всички български граждани.

Весела Лечева, служебен министър на младежта и спорта ще отговори на три въпроса, два от които са на Радостин Василев от Продължаваме промяната относно строителството на Арена Бургас и относно отпуснатите финансови средства от министерството на Български стрелкови съюз в периода от 3 август 2022 г. до днешна дата. Лечева ще отговори и на въпрос на Мартин Харизанов от ГЕРБ относно реконструкция на лекоатлетическа писта в Спортен комплекс „Христо Ботев“ – Враца.

Служебният министър на културата Велислав Минеков също ще трябва да отговори на повече въпроси. Сред тях няколко са свързани с град Пловдив и по-точно Тютюневия град там, както и за етнографския музей „Етър“ в Габрово.

Росица Карамфилова-Благова, служебен министър на околната среда и водите ще отговори няколко въпроса, сред които един на Цветелина Заркин от Продължаваме промяната относно звено за противодействие на престъпления против природата.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук