Депутатите ще решават дали да одобрят теглене на заем от над 460 млн. евро за преодоляване на социално-икономическите последици от мерките срещу Covid пандемията. Очаква се и ратификация на споразумението, с което се урежда управлението на платените средства по договорите за 8 самолети Ф-16, съобщава БНР.

Депутатите започват работа с първо четене на промените в Закона за подпомагане на земеделските производители. Проектите са два, но и внесеният от ГЕРБ и този на ПП са свързани с изпълнението на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Парламентът трябва да реши дали да одобри споразумение за заем от 460 млн. и 170 хил. евро за покриване на бюджетни разходи за преодоляване на социално-икономическите последици за работниците и самостоятелно заетите лица от избухването на Covid-19 и по-специално разходите вследствие на удължаване на мярката за компенсации на работодателите. Заемодател е ЕС.

В програмата на народните представители е включено и ратифициране на споразумение, с което се урежда управлението на изплатените средства по договорите за доставка на 8 самолета Ф-16. Съгласно условията на програмата на САЩ за чуждестранни продажби за военни цели платените на 7 август 2019 г. 1,2 млрд. долара може да се депозират чрез банкови инвестиционни сметки във Федералната резервна банка на Ню Йорк за осигуряване на доходност в полза на българската държава.

В програмата са включени и две първи разглеждания на данъчни закони – за данъците върху доходите на физически лица и за корпоративното подоходно облагане.

Днес в парламента ще се проведат и две срещи по инициатива на „Продължаваме промяната“ във връзка с бюджета за следващата година – с ДПС и с „Български възход“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук