Депутатите , народно събрание
Снимка: БТА

Депутатите ще изслушат днес служебните министри Виолета Коритарова и Калин Стоянов.

Народното събрание ще изслуша служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ относно напредъка на строителството на скоростния път Видин – Ботевград. Точката е фиксирана като първа от програмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на парламента. Вносители на искането за изслушване са народните представители Росица Кирова, Теменужка Петкова, Николай Нанков, Александър Ненков (ГЕРБ-СДС) и Искра Михайлова от ДПС.

Освен за пътя Видин-Ботевград министър Коритарова ще бъде изслушана и за напредъка по изпълнението на Инвестиционната програма за общински проекти, включена в Приложение № 3 към чл. 107, ал. 13 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. Искането за изслушване отново е внесено от депутати от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и ДПС.

В дневния ред за днес по искане, внесено от народни представители от „Възраждане“ Костадин Костадинов и Цвета Рангелова, ще бъде изслушан и служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Изслушването е относно доброволното предаване на издирвания с червена бюлетина на Интерпол Евелин Банев-Брендо за изтърпяване на влязла в сила присъда, постановена срещу него през 2018 г., с която му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест години. В понеделник пред журналисти Кирил Петков обяви, че ще внесат такова искане за изслушване на вътрешния министър. Вчера то бе включено в седмичната програма като точка десета по искане, внесено от „Възраждане“.

Във времето за парламентарен контрол също ще участват служебните министри на вътрешните работи Калин Стоянов и на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук