Кралица Елизабет II
На снимката: Елизабет II

Преди да завидите на Кейт Мидълтън и Меган Маркъл, помислете 10 пъти – в кралското семейство има толкова много правила и забрани, че просто няма време да мислите за всичко това. InStyle представя най-куриозните от стотиците условия в живота на кралските особи.

Дрескод за принц Джордж

Дори и най-малките членове на кралското семейство трябва да се обличат според правилата. Например малкият принц Джордж трябва да носи само шорти до осемгодишна възраст. Работата е там, че дълго време панталоните се считат за атрибут на средната класа, а шортите – аристократи. Независимо от времето. Вярно е обаче, че с появата на принц Луис на Джордж все по-често се разрешава да носи панталон.

Кралските коргита

Най-привилегированата част от двора са кралските кучета от породата корги. Елизабет II обожава домашните си любимци, за тях почти няма забрани . Кучетата могат дори да спят на леглото, но никой не може да им повишава тон , а храната им се приготвя лично от главния готвач на Бъкингамския дворец.

Време за тиара

Жените от кралското семейство трябва да се появяват с шапка на главата на всички официални събития. Независимо от факта, че по-голямата част от света се подиграва с често нелепите шапки на дамите със синя кръв, те просто нямат избор – етикетът е етикет. Ако събитието е с начален час след 18:00 ч. е прието да се носят тиари вместо шапки. Но това не за всеки – удоволствието от носенето на изящна диадема на главата е достъпно само за омъжени дами.

Готови за траур

По време на всякакви пътувания в куфара на монарха винаги трябва да има черно облекло в случай на непредвиден траур. Между другото, това е единствената причина, оправдаваща носенето на черни дрехи в кралското семейство. В други случаи е обичайно да се избират други цветове. Ако не можете да живеете без черно, ще трябва да го замените с други тъмни нюанси. Веднъж принцеса Даяна наруши това правило, като се появи на публично място в черна рокля с голи рамене и беше силно критикувана.

Частни самолети

Преките наследници на трона не могат да летят заедно на дълги разстояния. Например, когато принц Джордж, един от претендентите за британския трон, навърши 12 години, той ще трябва да лети с различни самолети от тези на баща си, принц Уилям.

Беседа на изкуството

По време на вечеря, дори последователността, с която кралицата общува с гостите, се подчинява на регламенти. И така, първо тя трябва да разговаря с човека, който седи вдясно от нея и едва след като поднесат второто блюдо, шансът да побъбри с Нейно величество се предоставя на седящия вляво.

Без „Монополи“

Кралските особи не могат да играят „Монополи“. Защо тази настолна игра е табу, не е известно със сигурност, но още през 2008 г. вторият син на кралица Елизабет – принц Андрю, херцог на Йорк, спомена това. Надяваме се, че поне гледането на „Игра на тронове“ не е забранено със закон.

Високи обувки

Според протокола обувките на монарсите трябва да са затворени отпред, както и стабилни, за предпочитане класически. Без неудобни токчета. Въпросът е, че кралицата трябва да символизира стабилност и увереност, което е доста трудно да се демонстрира на високи, тънки токчета. Между другото, специално обучени хора разтъпкват новите обувки на кралицата.

Побързайте да хапнете преди кралицата

Всички членове на кралското семейство, както и тези, които имат достатъчно късмет да вечерят с Нейно величество, трябва да са се нахранили преди кралицата да довърши яденето си. Ако тя приключи и постави приборите до чинията, всички останали трябва да направят същото. Никаква справедливост! Но за хората със синя кръв етикетът е по-важен от глада.

Между другото, има и подсказка – ако чантата на кралицата е на масата, това означава, че след пет минути храненето ще свърши.

Свободни ръце

Жените от кралското семейство трябва да бъдат предпазливи в избора на аксесоари – поне едната ръка трябва да е свободна. Следователно, предпочитание се дава на чанти носени на рамо, така че да е удобно да се ръкувате и да махате на поданиците.

Морски дарове

Членовете на кралското семейство се опитват да не ядат миди и ракообразни, за да елиминират риска от отравяне или алергии. Без шампанско със стриди!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук