Съботен „Марш на народа за Европа“ събра над  50 000 британци в центъра на Лондон на протест срещу Брекзит. Демонстрантите са категорични, че днешната власт няма потенциала и право да решава съдбата на Великобритания в ЕС.

Протестът „Маршът на народа за Европа“ бе с послание „обединение, преосмисляне и отхвърляне“. Той се организира дни преди британският парламент да гласува важни законодателни решения за изтеглянето на страната от съюза.

Лондон Брекзит

Маршът премина под знамена на ЕС и лозунги „Излез от Брекзит“.

През 2016 г.Великобритания гласува на референдум за напускане на Европейския съюз.

Привържениците на Брекзит са все по-объркани, коментират последната седмица най-авторитетните медии на Острова. „Файненшъл таймс“ представи резултатите от собствено проучване на настроенията към Брекзит, проект специално за селището Стейнс на река Темза, където на референдума преди година подкрепата за развода с ЕС в бе над 60 на сто, под 40 на сто тук бяха против Брекзит.

Хората във Великобритания са все по-разочаровани и объркани и се питат защо Брекзитът се точи толкова дълго. Те твърдят днес, коментира изданието резултатите от допитването, че излизането от ЕС е въпрос на няколко седмици или максимум на половин година и критикуват правителството, че води преговорите много мудно и се представя много слабо в тях.

Търпението на онези, които гласуваха за Брекзит, вече се изчерпва, отбелязва вестникът. Обърканите послания, идващи от правителството, не позволяват на хората да се ориентират какво става и какво всъщност споразумение с ЕС иска то. Дори привърженици на правителството смятат, че кабинетът няма стратегия за Брекзит и винят за това премиера Тереза Мей и нейните министри.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!