протест Лондон коронавирус

Над 30 души са задържани по време протест срещу въвеждане на нова национална карантина и ваксинация срещу коронавирус, която се проведе в центъра на Лондон.

протест Лондон коронавирус

„Извършени са общо 32 ареста за закононарушения, които включват организиране на бунтове с насилие, нарушаване на обществения ред, нападения срещу служители на реда и нарушения на правилата, наложени във връзка с COVID-19, се отбелязва в съобщението на Скотланд Ярд.

протест Лондон коронавирус

Двама полицаи са леко ранени. Според полицията излезлите на площад Трафалгар са привърженици на конспиративните теории като основа на пандемията на коронавируса и са оказали съпротива на служителите на реда, които опитали да разпръснат протеста.

протест Лондон коронавирус

Скотланд Ярд предприе драстични мерки, защото стотици протестиращи отказаха да спрат незаконната демонстрация, се казва в съобщението на службата.

протест Лондон коронавирус

В Англия има забрана за масови събирания, за да се намали рискът от предаване на инфекцията.

протест Лондон коронавирус

Кадрите, публикувани в социалните мрежи, показват, че демонстрантите са образували човешка верига, което затруднява полицията да ги разпръсне или задържи.

протест Лондон коронавирус

Малко от протестиращите са носили защитни маски, а в тълпата са забелязани плакати, в които се твърди, че коронавирусът е фалшив, ваксините са зло, че 5G е истинският разпространител на вируса и призовават за съпротива срещу тиранията на правителството.

протест Лондон коронавирус   протест Лондон коронавирус    протест Лондон коронавирус протест Лондон коронавирус

В края на август на подобен протест в централната част на Лондон сред задържаните беше и по-големият брат на бившия лидер на Лейбъристката партия Джереми Корбин, Пиърс Корбин. По-късно той бе глобен и с 10 000 британски лири за организиране на протеста.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!