детска градина, училище деца

Две малки деца избягаха от детска градина, а часове наред персоналът не е забелязал липсата им. За щастие, са открити невредими, докато се разхождали из Берковица.

Инцидентът е от понеделник преди обед – момиченца на 4 и 6 години напускат незабелязано пределите на детското заведение. Учителката, която е на смяна, не е разбрала, че отсъстват, тъй като е отговаряла за сборна група с много деца, обясниха от ръководството.

„Учителката е била навън с децата и не е забелязала, те са трийсет и няколко деца, с една леля персонал, която обслужва децата, защото има различни възрасти“, коментира Илонка Славкова, и.д. директор на ДГ „Малина“.

По обед родител установил, че раничката на детето му е пред дома им, но то самото липсва. Незабавно е подаден сигнал, започва издирване. В ранния следобед малките бегълци са забеляни да се разхождат в близост до училище. Тече проверка.

„Важното е, че децата са намерени и са здрави, оттук насетне да видим какво ще се случи с ръководството на детската градина, с отговорността, която трябва да поемат, това, че са били повече деца, не означава, че не носим отговорност“, коментира Димитранка Каменова, кмет на Берковица.

„Колко време са отсъствали децата, не мога да ви кажа точно колко, ще се прегледат камерите, ще се види, Мерки имаме достатъчно строги, случват се инциденти, не е изолиран случай, като в цялата страна“, казва Илонка Славкова.

Родителите са подали жалби. На виновния персонал ще бъде потърсена отговорност.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук