Днес врати отново отварят детските градини, в училище се връщат децата от I до IV клас.Засега обаче учениците от V до XII клас ще продължат да се обучават дистанционно в онлайн среда до края на месеца.

Детските градини и яслите ще работят със строг сутрешен филтър и с дезинфекция на помещенията.

Образователният министър Красимир Вълчев вече съобщи, че системата има готовност във всеки един момент да премине отново изцяло на дистанционно обучение и да затвори градини и ясли, ако разпространението на COVID-19 се засили.

За улеснение на родителите на децата в детските градини няма да се изисква медицинско от личния лекар, а само декларация за информирано съгласие от родителите, че децата са здрави.

В училищата пък продължава да се прилага организацията от преди затварянето им през ноември, чиято цел е да се ограничи взаимодействието между отделните паралелки и класове и дезинфекция на помещенията.

По време на учебните часове учителите ще носят лични предпазни маски/шлемове, като по решение на педагогическия съвет на училището, или по решение на преподаващия може да се изисква и от децата за всеки отделен час. Изключения се допускат за ученици, на които по здравословни причини, е препоръчано да не носят лични предпазни средства за лице.

От МОН уверяват, че е създадена организация чрез регионалните управления на образованието за приемане на заявления от родители/семейства, които желаят децата им да се обучават в електронна среда от разстояние.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук