Деветима футболни фенове са задържани преди, по време и след дербито в София. 29 не са допуснати на стадиона, защото били във видимо нетрезво състояние, съобщиха от МВР.

В резултат на предприетата от ръководството на СДВР организация, не са регистрирани напрежение и по-сериозни инциденти по време на днешната футболна среща между отборите на ЦСКА и „Левски“, играна на Националния стадион „Васил Левски”. Не бяха допуснати нарушения на обществения ред и в столицата.

Столичната полиция предприе всички необходими мерки за обезпечаване реда и сигурността на гражданите. Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове, където преди началото на мача бяха задържани 8 лица – 5 от тях с наркотици, а 3 – със забранени предмети /маски и пиротехнически средства/. Още 29, във видимо нетрезво състояние, не са били допуснати да влязат на територията на стадиона.

След приключване на футболната среща, в района на метростанция в „Люлин“, 18-годишен фен е счупил билборд и се е наранил. Оказана му е медицинска помощ и е задържан в районното управление с полицейска мярка до 24 часа.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!