Български поп от 80-те звучи от колоните на широко и високо пространство, приютяващо десетки блестящи, дошли от съветски времена Лади, Трабанти и Дачии, всичките като дошли направо от заводския цех, завършени със стратегически поставени огледала гордо представящи техните работещи двигатели, пише The Daily Express.

Това обаче не е декор на филм, намирам се на горния етаж на блестящ нов търговски център на Българското Черноморие във Варна, докато преминавам през червената кадифена завеса към Ретро музея. До всеки експонат има разоръжаваща восъчна статуя на различен комунистически лидер, изглеждащ като хитър продавач на коли. Има витрини с цигарени пакети, играчки и други артефакти от епохата. Въпреки че България прегръща съветския комунизъм, тя е и първата страна, която продава „Кока Кола“, внесена след държавна визита в САЩ през 1956г.

Варна

Най-добрият плаж от трите във Варна, Рапонги е на пешеходно разстояние от центъра. Може би това е най-добрият европейски крайбрежен град, за който никой не е чувал. Три десетилетия след падането на комунизма, присъства лека носталгия за по-простите времена. Навсякъде във Варна се усеща, че това е „Българската морска столица“, която иска на навакса изгубеното време и да капитализира даденостите си.

Градът носи специфична култура в себе си. Четвъртата най-голяма римска баня в Империята може да бъде открита в сърцето на старата част на града, докато Археологическият музей приютява най-старото съкровище на света, открито през 1972г. от некропол на 7000 години.

item_plaj

Нощният живот във Варна също успява да е бъде едновременно модерен и запазил културата си. Плажната улица е 16 километрова отсечка с плажни клубове, нощни заведения и басейни, които мислено ще ви пренесат в Ибиза или на Миконос.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук