Българският Слънчев бряг ще бъде тазгодишният „Магалуф”, след като коронавирусната пандемия приключи, пише британското издание „Дейли Стар”.

Туристическият курорт на брега на Черно море е известен със своя чист плаж, водни спортове и див нощен живот.

Той се е превърнал в любимата дестинация на хиляди британски туристи през последни години, като през 2019г. са го посетили 5 милиона души.

България, като повечето туристически дестинации, също е затворена сега, но в страната са регистрирани едни от най-ниските бройки на заразени и починали от коорнавирус.

Успехът на страната да се справи с вируса накара туроператорите по света да обърнат поглед именно към Слънчев бряг и да го рекламират като „парти” дестинация.

Ники Келвин, директор на сайта за пътувания The Points Guy предвижда, че парти дестинациите като Магалуф, Кавос, Агия Напа и Слънчев бряг традиционно са предпочитаните от британците места. Но тази година нещата се променят заради коронавируса. Испания има един от най-високите проценти смъртност – над 27 000 и вероятно рестрикциите за туристите няма да отпаднат напълно.

Гърция започва да отхлабва мерките си, а министърът на туризма на страната заяви, че до началото на юли границите ще бъдат отворени, но не за всички държави.

„Заради високия брой заболели във Великобритания, няма да се учудя, ако на британците бъде забранено да влизат в определени държави”.

„Освен това, ключово ще се окаже и кога държавите ще облекчат мерките си. България засега се очертава да бъде първата държава, което може да наклони везните в нейна полза.”

Слънчев бряг също се подготвя за „голямото откриване”, като местните бизнеси обещават да предприемат всички мерки за защита на клиентите си.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук