Димки полетяха към сградата на Министерския съвет по време на организирания протест срещу новите ограничения в страната заради пандемията.Сградата е обградена от полиция.

димка протест

Недоволни граждани скандират „Оставка”, те обявиха неподчинение към противоепидемичните мерки.

протест мерки

Според протестиращите „Борисов няма право нито да затваря, нито да отваря, тъй като е нелегитимен“.

протест мерки

Някои от гражданите се блъскат в полицейския кордон пред сградата на Министерския съвет. Опитват се да го пробият, но полицаите отбиват атаките. Засилено е полицейското присъствие.

Димката, която полетя към сградата на правителството бе хвърлена от майките от „Системата ни убива“.

„На протеста съм за това да не ни затварят магазините, в които работим, или във фирмата, която работим. Не искаме да го затварят, и затова съм тук да ни дадат да работим спокойно, нашите собственици да са сигурни в това нещо, което, защото ако затворят бизнеса тогава и ние оставаме на улицата”, каза Богдан, който беше пред Министерски съвет с надпис, на който пише: Върнете ни хляба.

 

Реално искат да ни затворят до изборите, за да си разиграват коня както решат,  казва друг от протестиращите- Николай Зехирев.

Според протестиращите обявените днес ограничения обричат на гладна смърт хиляди българи, които бяха призовани също да се присъединят към протеста. Демонстрантите се заканиха и да внесат сигнал до Върховната касационна прокуратура срещу министъра на здравеопазването заради наложената през пролетта карантина.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук