Боксьорът Дионтей Уайлдър заяви пред „Ройтерс“, че спречкването му с Тайсън Фюри не е било представление. Той си призна, че не го е било грижа кой гледа и че се е поддал на емоциите, провокиран от съперника.

„Той винаги говори как идвал от майчината си земя, където нямало кой да го бие, и за нещата, които е направил. Добре, ако е така, и аз съм полкова под теб, защо не си постигнал нещата, които аз съм постигнал? Бил съм на олимпиада и ако идвам от затънтено място, защо ти не си бил на олимпиада?“ – коментира случката боксьорът.

Двамата бойци и техните лагери се сдърпаха на задължителното позиране за фотографите, но преди нещата да излязат напълно от контрол и да се разменят удари, боксьорите бяха разтървани.

Боксовият свят ще насочи вниманието си към Лос Анджелис на 1 декември, събота, където двамата непобеждавани гиганти ще се срещнат в „Стейпълс сентър“

Тайсън Фюри явно смята боя за формалност, защото заяви, че ще се бие с Антъни Джошуа догодина, но само ако получи 60% от приходите от двубоя. Той съобщи това броени дни преди мача си с шампиона на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър. Британецът изрази своята увереност, че ще нокаутира Уайлдър, но до мач с Антъни Джошуа ще се стигне само при неговите условия.

„Единствената личност, от която зависят нещата е един промоутър. Той много ми завижда. Държаха ме отвън на студа, но сега се върнах и влизам право през вратата. Каквото и да се случи на мача ми с Уайлдър е зле за тази личност. Те трябваше да уредят мач с Дионтей и да приключат. Не трябваше да се закачат с мен – заяви боксьорът относно Еди Хърн пред IFL TV – Сега ще победя Уайлдър и няма да имат друг избор. По-добре си вземете маратонките момчета, защото аз идвам за вас. Знаете какво искам. Знаете каква е сделката. То започва с голяма шестица и отзад има нула“, обяви исканията си Фюри.

Засега от щаба на Джошуа няма коментар на изцепките на британеца, но не изглежда вероятно такива унизителни условия да бъдат договорени. Вероятно засега се изчаква съботният двубой, за да стане ясно дали Фюри ще успее да защити големите си претенции.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!