Директорът на Федералното бюро за разследване (ФБР) защити решението си да поднови разследването срещу Хилари Клинтън в навечерието на президентските избори в края на миналата година.

Кандидатът на Демократическата партия заяви, че действията на ФБР са повлияли на загубата й от републиканеца Доналд Тръмп.

Джеймс Коми възобнови разследването за използване на класифицирана информация и използването на частен сървър срещу бившия държавен секретар Хилари Клинтън, две седмици преди изборите. Пред Сената, Коми мотивира решението си като каза, че властите са попаднали на класифицирани имейли от Клинтън, докато са разследвали конгресмена Антъни Уийнър.

Джеймс Коми отрече разследването на ФБР да е повлияло на резултата от изборите.

„Всеки, който не е съгласен, трябва да се върне с мен до 28 октомври да се вгледа внимателно и да ми каже какво би направил – би ли разгласил, или би укрил?”, каза Коми.

Директорът на ФБР каза, че разследването за руската намеса в президентските избори продължава. Президентът Доналд Тръмп твърди, че демократите са измислили „тази история”, за да оправдаят резултатите си от вота.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!