За вдъхновение в творчеството може да послужи почти всичко, което виждаме в света около нас. Разбира се, нужна е голяма доза творческо въображение.

Шведската дизайнерка Ула стин Викандер от пет години събира стари вещи, на които вдъхва втори живот, като ги превръща в произведения на изкуството в стила поп-арт.

Най-често това са непотребни стари предмети и уреди от бита, като ютии, телефонни апарати, пишещи машини, миксери и прочее, които майсторката на дизайна обшива в цветни „дрехи”, наподобяващи гоблени, пише Impressio.

Ула стин Вакиндер определено изпитва носталгия по отминалата епоха и изпитва трепетно удоволствие от това да превръща старите вещи в произведения на поп-арта.

За всеки един от тези предмети тя избира подходящ орнамент, или сюжет, с който да му придаде привлекателна визия и подходящо настроение.

В произведенията на Ула има закачка, която радва и зарежда с позитивизъм.

„Тези вещи са като „възкръснали” от праха на времето. В това има нещо толкова вдъхновяващо и радостно!…Интересно ми е да наблюдавам трансформацията им. Крайният резултат често пъти изненадва дори мен самата”, казва авторката на нестандартните произведения на изкуството.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук