Народно събрание

В последния си работен ден 48-то Народно събрание ще разгледа четири проекта на декларации, свързани със ситуацията в Република Северна Македония (РСМ). Това предвижда програмата за работа на Народното събрание, публикувана на сайта на институцията. Те са внесени от „Възраждане“, „Продължаваме Промяната“, ГЕРБ-СДС и „Демократична България“.

В дневния ред е и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Днес трябва да станат ясни имената на министрите в новия служебен кабинет. Президентът Румен Радев ще издаде указите за разпускане на 48-ото Народно събрание и за назначаване на 101-вия служебен кабинет. След като бъдат обявени имената, ще е ясно дали президентът и премиерът са направили рокади в състава на сегашния служебен кабинет. Начело на служебното правителство отново ще е е Гълъб Донев.

Президентът Румен Радев обяви миналата седмица решението си предсрочните избори да се проведат в първата неделя на април.

Още преди да влязат и да положат клетва, че ще се ръководят от интересите на народа, депутатите от 48-ото НС дадоха ясен знак, че не очакват парламентът да има живот по-дълъг от няколко месеца. И познаха. Макар че, според думите им, „положиха всички усилия“ да защитят парламентаризма, да се обединят около приоритетите, припознати поотделно от всички, и да излъчат редовно правителство.

Източник: БНР, БТА

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук