Виктория Маринова

Днес ще бъде погребана зверски изнасилената и убита журналистка от Русе Виктория Маринова.

Опелото ще е в храм „Св. Троица“ в Русе.

По информация на вътрешния министър Младен Маринов, главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов убиецът е 21-годишният Северин Красимиров.

Той беше задържан от германските власти във вторник вечерта, осем часа след постъпило искане от българските власти.

Северин се намирал в дома на майка си в германския град Щаде. Според информации в медиите той е направил пълни самопризнания. Предстои съдът в Хановер да реши дали Красимиров да бъде екстрадиран.

Главният прокурор Сотир Цацаров разкри, че задочно са повдигнати две обвинения. Първото е за изнасилване, за което предвиденото наказание е от 10 до 20 г. затвор. Второто – за извършване на убийство по особено жесток начин, което се наказва с 15 до 20 години затвор или доживотен затвор, или доживотен затвор без право на замяна.

Вътрешният министър Младен Маринов допълни, че са иззети веществени доказателства, които свързват пряко лицето с местопрестъплението. Част от ДНК експертизите са готови и дават информация за наличие на негов ДНК материал върху тялото на жертвата.

Той добави, че Северин изчакал подходящ момент, за да нападне Виктория. Властите не изключват нито една версия за убийството, но по думите на главния прокурор става дума за „случайно нападение”.

Премиерът Бойко Борисов гневно нападна опозицията и редица чужди дипломати. „Прочетох чудовищни неща за България и нито едно вярно. Разни сини и червени се скъсаха да пращат имейли и да ходят да обясняват в Брюксел и САЩ какво се случва в България“ и се закани, че като иде в Брюксел, лично ще се разправя

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук