Васил Божков
на снимката: Васил Божков

Васил Божков пусна поредно видеообръщение в социалните мрежи от Дубай. В него бизнесменът анонсира, че до 10 дни ще представи предложението си за развитие на проекта „Българско лято“. Така ще се казва политическият му проект, за който говори в последните седмици.

В обръщението си във Фейсбук Божков отново атакува управляващите, като заявява, че те   унищожават културата, образованието, здравето, спорта и върховенството на закона. По думите му опозицията е купена или разбита.

„Времето им свърши. Страхът им вече е видим, защото не могат да уплашат всеки, да запушат устите на всички. Не могат да уплашат всеки. Знаят, че действията им вече имат противодействия. И те ще стават все по-силни и видими. И в България, и в Европа. Промяната е неизбежна“, казва още Васил Божков. 

 

Божков обяви началото на проекта си на 15 юни. Тогава той обеща да се бори за забрана на партийните субсидии и за финансова ревизия на досегашното управление. Програмата му ще залага на върховенство на закона, независимост на властите, отпадане на имунитета за народни представители и референдуми за важни обществени теми. Освен това бизнесменът настоява за електронно гласуване и администрация и персонална съдебна отговорност към държавни служители, нарушили закона.

Бившият хазартен бос  е с 18 повдигнати обвинения и от месеци се укрива в Обединените арабски емирства

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!