Първата дама на САЩ Мелания Тръмп заплаши да съди хърватско училище, което поставило нейна снимка на билборд, предава „Дойче веле”.

Рекламата осмива Мелания, която родом е от Словения, заради силният й акцент.

Мелания Тръмп

Английската гимназия в хърватската столица Загреб бе принудена да свали снимката на първата дама, след като тя заплаши училището със съд. Според нея, съдържанието на рекламата е подигравка.

Текстът на билборда гласеше:

„Само си представете докъде може да стигнете, ако знаете малко английски.”

Говорителят на училището публично се извини. По думите й, посланието от билборда е останало неразбрано  и погрешно е разтълкувано като подигравка към първата дама на САЩ.

Мелания Тръмп

От училището обясниха още, че гледат на Мелания като на модел за подражание.

Говорителят на езиковата гимназия добави, че рекламната кампания се е оказала изключително успешна, заради широкия публичен отзвук.

ЗАЩИТА НА ИМИДЖА

Първата дама нае адвокатска компания, която да защитава „образа й” в нейната родина Словения. Там лицето й беше използвано, без разрешение, за реклами на най-различни продукти, сред които и торти и сладолед, бельо и дори екскурзии.

„Радвам се, че училището разбра, че нарушава закона и че с готовност свалиха билборда”, каза адвокатът на Мелания Тръмп – Наташа Пирк-Мусар.

Съпругата на американския президент е родена в Словения, бивша Югославска република. Когато е на 20 години тя напуска страната, за да преследва мечтите си.

Мелания и Доналд Тръмп

По време на Седмицата на модата в Ню Йорк през 1998г. се запознава със строителния предприемач и милиардер Доналд Тръмп и оттогава са заедно.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!