костенурка

Костенурка – домашен любимец беше спасена, след като „случайно“ подпали пожар на Коледа.

Пожарникарите са били повикани в къща в малко градче в Есекс, Обединеното кралство, малко преди 16.30 ч. на Коледа, след като съседите чули звука на димна аларма, според доклада за инцидента на пожарна служба в Есекс.

За щастие огънят бил локализиран и потушен, но пожарникарите разбрали, че това не е нормален пожар на Коледа, подпален от забравени заради алкохол картофи на печката.

„Огънят е започнал, след като костенурката съборила лампа върху постелката си, която след това се запалила“, казва в изявление Гари Уейн, шеф на пожарната. Той подчерта, че е важно да се гарантира, че къщата е снабдена с работещи димни аларми на всяко ниво, особено ако живеете с ядосано влечуго за домашен любимец.

„Тази костенурка е имала много късметлийски Коледен ден – тя е на 45 години и сега, надяваме се, ще продължи дълъг и щастлив живот благодарение на работещите димни аларми“, продължи Уейн.

Пожарната и спасителната служба на окръг Есекс добави във Facebook: „Тази 45-годишна костенурка може да изглежда ядосана, но това е щастливият й ден.“

Не се заблуждавайте от вида на костенурките и глупавото им поведение. Неотдавнашно проучване установи, че някои видове, като гигантски костенурки от Галапагос и гигантските костенурки от Сейшелите са способни да научат нови умения и дори да ги изпълняват почти десетилетие по-късно, след като са били обучени.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!