Две от най-актуалните попзвезди – Михаела Маринова и Невена Пейкова заедно с Дони и с оркестъра на Софийската филхармония, ще изпълнят песни от филмите „Козият рог“, „Вчера“ и „Любимец 13“.

Проектът е включен във фестивала за класическа музика  „Фортисимо фест“, създаден през 2010 години от Максим Ешкенази. Именно Ешкенази ще дирижира филхармониците.

Концертите са  планирани за 10 септември пред Народния театър в София и на 16 септември в Античния театър – Пловдив. Водещи са Ани Пападопулу и Юлиан Вергов.

Маестро Ешкенази създава преди 7 години „Фортисимо фест“ с идеята да представя класическата музика по по-атрактивен начин, съвременен и достъпен за днешните млади хора. И така да формира вкус към нея още от най-ранна ученическа възраст.

Моделът е сериозни музикални произведения да озвучават  мини театрални етюди, за които се канят популярни певци и артисти. Това привлича деца и тийнейджъри  и  за тези години концертите на феста са посетени от хиляди младежи, непрекрачвали по-рано прага на зала „България“. Някои от проявите също бяха на открито под името „Музика под звездите“. Гост-изпълнители са били Деян Донков, Михаела Филева и много други.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук