Снимка: Туитър

Уганда съди имам, който погрешка приел мъж за жена и се оженил за нея, съобщи местното издание „Daily Monitor“.

27-годишният имам Мохамед Мутумба твърди, че се запознал с 18-годишната Шабула Набукира в джамия. Когато й се изповядал в любов, момичето предупредило, че няма да правят секс до сватбата. За да се ожени, имамът трябвало да плати на роднините й зестра. За булката той дал две кози, два женски рокли, два чувала захар, пакет сол и Коран.

След сватбата Шабула заявила, че не може да прави секс заради цикъла й. Жената на имама никога не се разсъбличала пред мъжа, носила дълга женска рокля до петите и не си показвала лицето, скрито зад хиджаб. Тя рядко излизала навън и по цели дни се занимавала с дома: готвила, прала и вършила други домашни неща.

Две седмици след сватбата Шабула се опитала да открадне от съседи телевизор и 300 000 угандийски шилинга (малко над 2 евро), но бе хваната. Тя бе арестувана и изпратена в затвора. И там при проверка полицайка се шашнала, като видяла у заподозряната мъжки полови органи. Разследването установи, че Шабула всъщност е Ричард Тумушабе. Той си признал, че се правил на жена заради парите на имама.

Самият имам се кълне, че изобщо не му минавало на ум за измамата. По думите му той никога не виждал съпругата си без дрехи, не правил секс с нея и наистина я смятал за жена. Служител от джамията му, който видял Тумушабе преди разобличаването, потвърждава, че човек лесно можел да се обърка. „Той имаше такъв мил и галещ глас, а и походка като на жена. При това тя винаги носеше хомеси (дълга рокля) и хиджаб”, споделя той. Подозрения не възниквали нито у съседите му, нито у родната леля на имама.

Имамът и „жена му“ бяха арестувани и обвинени в „противоестествена полова връзка“. След месец в затвора те бяха пуснали под залог. Чака ги доживотна присъда.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!