русе

Осигуряване на безопасност е основната цел на проекта за генерален план за организация на движението в Община Русе.

След като всички забележки, предложения и препоръки бъдат описани и предадени на експертите, които разработват плана, до един месец да бъде готов окончателният вариант на плана, информира Кис 13.

Най-голямо внимание се обръща на пешеходци и велосипедисти, обясни заместник-кметът Димитър Недев. След тях по степен на важност са общественият транспорт и леките автомобили. Затова голяма част от препоръките за промени в генералния план са свързани с ограничаване на скоростта до 30 километра в час.

Такъв генерален план за организация на движението план не е разработван през последните 35 години, каза още Димитър Недев.

Той засегна и темата с новата схема на движение на градския транспорт. Поставянето на спирките също е част от процеса на разработване на транспортните схеми, заяви още Недев, като даде пример с района на ЖП гарата.

Очаква се влизането в сила на новата транспортна схема да стане с преминаването на обществения транспорт изцяло към Община Русе и осигуряването на необходимия брой водачи за наличните превозни средства.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук