министри, парламент

Петъчното заседание на Народното събрание ще бъде натоварено. В редовния парламентарен контрол ще участват двама вицепремиери и 10 министри.

Първи в програмата е Томислав Дончев към когото има въпрос относно изпълнение на разпоредби от подзаконовата нормативна база в областта на електронното управление, във връзка с електронния обмен на документи в администрацията.

Екатерина Захариева ще отговори на три въпроса, единият от които относно мултидисциплинарната комисия по исторически въпроси.

Към финансовия министър Владислав Горанов има само един въпрос относно българския ангажимент по покриване на част разходите на Европейския стабилизационен механизъм.

Един е въпросът и към вътрешния министър Младен Маринов.

Въпрос има и към министъра на труда и социалната политика Бисер Петков – за реалността на възможностите за интеграция, трудова и социална, на хората, страдащите от деменция.

В програмата на контрола е и здравният министър Кирил Ананиев към когото има два въпроса – за център „Фонд за лечение на деца“ и за възможности за осигуряване на спешна медицинска помощ.

В контрола ще участват още енергийният министър Теменужка Петкова, образователният Красимир Вълчев, регионалният Петя Аврамова, транспортният Росен Желязков, икономическият Емил Караниколов и Боил Банов, министър на културата

Миналият петък също трябваше да участват много министри, но парламентът не успя да събере кворум и да проведе заседание. Проблемът с ходенето на работа на депутатите продължава. През последните дни Народното събрание също събираше трудно кворум от необходимите 121 депутата.

БСП и ДПС бойкотират пленарните заседания заради отказа на вицепремиера Валери Симеонов да подаде оставка. Партия „Воля” даде ултиматум към управляващите – ако до петък (9.11) Симеонов не си тръгне от правителството, те също ще спрат да се регистрират в залата.

Към този момент няма изгледи вицепремиерът да подаде оставката, за която настояват и майките на деца с увреждания вече повече от две седмици. Причината за недоволството към Симеонов са неговите думи, че майките, които протестират от половин година, са „кресливи жени” с „уж болни деца”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук