народно събрание, парламент, управляващи, опозиция

Първа на трибуната ще се качи вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова, а въпросът към нея е свързан с появилите се в медийното пространство искания на работодателските организации, за които има съмнения, че отнемат права и придобивки на работниците и служителите в България.

Веднага след нея ще отговаря вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. Към нея има адресирани три въпроса: приоритетната програма от София, приета на Срещата на върха на ЕС за Западните Балкани; управлението на недвижимата собственост на българската държава в чужбина и позицията на МВнР за данни и статии в средствата за масова информация за неравнопоставено положение и третиране на български граждани, родители на деца в Норвегия.

Мерките за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Перник и сигналите за строителни дейности по Черноморието – с това са свързани двете питания към министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Най-много въпроси са отправени до регионалния министър Петя Аврамова. Тя ще трябва да поясни пред депутатите относно политиката на министерството по въвеждането в действие на електронните винетки, ремонт на Дъгов мост над р. Русенски лом, състоянието на републикански път III-637, ремонт на пътя до село Скалско, както и относно работата на фирмите, наети да поддържат държавните пътища в Смолянска област.

Земеделският министър Румен Порожанов ще отговаря на два въпроса – стартирането на процедура „Развитие на услуги и други неземеделски дейности“ по подмярка 6.4.1. на Държавен фонд земеделие и действията на БАБХ по отношение на стадата с установено наличие на сероположителни животни за чума.

За работните места в сектор „Енергетика“ пък информация ще даде ресорният министър Теменужка Петкова.

Какви действия е предприело Министерство на туризма по сигнали за нарушения по Черноморието и как върви работата на зимните курорти – на тези въпроси отговор ще даде министър Николина Ангелкова.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще внесе яснота за случай на възникнало напрежение около действия на служители на СДВР при гражданска инициатива, проведена в и пред посолството на Боливарска Република Венецуела.

Социалният министър Бисер Петков ще отговаря за визията на ръководеното министерство относно промени в трудовото законодателство и проекта на Национална стратегия за детето 2019-2030, а министърът на правосъдието Цецка Цачева – за неравноправно третиране на български граждани в Норвегия.

Последен на трибуната ще се качи министърът на образованието Красимир Вълчев. Той ще отговаря за бъдещето на езиковите гимназии и подобряването на възпитателната функция на образованието.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук