Владимир Путин, Николай Малинов
на снимката: президентът на Русия Владимир Путин и председателят на "Русофили" Николай Малинов

Двете русофилски формации у нас „Възраждане на отечеството“ и АБВ получиха подкрепа под половин процент на парламентарните избори в България.

Партията на Николай Малинов, който е и лидер на русофилите в България – „Възраждане на отечеството“ получава 0.43% подкрепа. Малинов в публичните си изяви твърдеше, че над 80% от българите са проруски настроени и че страната ни ще има по-голямо бъдеще и просперитет при тясно партньорство с Русия.

Другата партия – АБВ на Румен Петков, получава 0.48%.

Данните са на база информация от ЦИК при обработени 61.08% протоколи.

Припомняме, че през есента на 2019 г, Специализираната прокуратура обвини бившия депутат от БСП и настоящ лидер на „Възраждане на отечеството“, Николай Малинов, в шпионаж в полза на две руски организации – Общество „Двуглав орел“ и Руският институт за стратегически изследвания.

В скандала бяха намесени имената на двама руснаци – бизнесменът Константин Малофеев и пенсионираният генерал от бившата КГБ Леонид Решетников. Разследващите огласиха и доказателства, сред които докладна записка за „необходимата геополитическа преориентация на България“, подписана от Малинов.

През февруари 2020 г. бившият американски държавен секретар Майк Помпео съобщи, че САЩ са наложили забрана за влизане на тяхна територия на съдия Андон Миталов от Специализирания наказателен съд заради „корупционно поведение“. Именно той разреши на Малинов да пътува до Русия, за да получи награда от Владимир Путин, въпреки че вече имаше забрана да напуска страната заради делото му.

Комисията по досиетата откри 9 сътрудници на бившата Държавна сигурност в листите на „Възраждане на отечеството“ за изборите на 4 април.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук