Ангел Джамбазки Русия
На снимката: евродепутатът Ангел Джамбазки

Евродепутатът Ангел Джамбазки от групата на Европейските консерватори и реформисти остро разкритикува резолюцията за България, която трябва да бъде гласувана утре от евродепутатите. По думите му фокусът е изместен и вместо да се говори наистина за Върховенството на закона и борбата с корупцията се вкарват теми за малцинствата, Истанбулската конвенция и ЛГБТИ общността.

В интервю за ДЕБАТИ. БГ Джамбазки заяви, че е очаквал документът да е доста по-структуриран и призна, че лично е вкарал случаят „Росенец“ в документа, след като никой друг не го е направил преди това.

„Очаквах много по-критичен и много по-мотивиран документ. Очаквах един структуриран, мотивиран  документ, който както се казва да даде сили на опозицията и да засегне техните тези. Вие знаете ли, че нашата делегация, аз успях, въпреки че това още не е гласувано, да вкарам в текста на документа събитията в Росенец, не Демократична България, не БСП. И знаете ли кои протестираха най-много- либералите, разбираемо защо, нали? Защото в България, когато стане дума за политическа корупция всеки се сеща за Движението за права и свободи и за неговите  изтъкнати фигури в неговото ръководство. Това са символите на политическата корупция, да не се лъжем. И когато те пишат резолюция срещу корупцията изпускат тези имена и тя става безадресна, беззъба, резолюция, която се занимава с еднополови бракове.”

Българският евродепутат Ангел Джамбазки е внесъл 9 поправки, в които настоява да паднат текстовете, с които се изразява съжаление за отхвърлянето от страна на България на Истанбулската конвенция, както и съпътстващата я дезинформация, а също така и за речта на омразата срещу малцинствата, която използват много депутати.

„Ние сме твърдо против подобни резолюции, която твърди, че е за Върховенството на закона и борба с корупцията да вкарва текстове, които да защитават несъществуващите права на част от несоциализираните общности в България. Това е безобразие!…„Когато говорим за върховенство на закона трябва да имаме точно това предвид – уважение към традициите на националните държави и начина, по който те провеждат своето законодателство. Върховенството на закона не означава някой да идва и да ни казва как да подреждаме дома си, ако някой си го мисли, много се е объркал.”

Цялото интервю с Ангел Джамбазки четете по-късно на сайта ДЕБАТИ.БГ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук